dinsdag 13 december 2011

Nog meer Hella Jongerius

Eergisteren heb ik foto's van mooie schalen van Hella Jongerius op mijn blog geplaatst en heel toevallig zag ik gisteravond een documentaire over de tentoonstelling 'misfit' die eerder dit jaar bij museum Boijmans van Beuningen te zien was; een overzichtstentoonstelling van haar werk. Haar poldersofa is naar mijn mening een van de mooiste banken maar vooral haar keramiek spreekt mij erg aan. Een ontwerp hoeft niet perfect te zijn, juist het imperfecte is mooi volgens Jongerius, vandaar de naam 'misfit'. Bijzonder vind ik overigens ook dat zij voor zeer uiteenlopende opdrachtgevers werkt: Vitra, maar bijvoorbeeld ook Ikea.
Ik had op dat moment nog geen blog en heb van de tentoonstelling geen foto's gemaakt. Deze gekleurde vazen, waarmee Jongerius een kleuronderzoek heeft uitgevoerd, vond ik echter zo mooi dat ik de foto's (van museum Boijmans) toch graag op mijn blog plaats!

1 opmerking:

  1. Dit was een erg mooie tentoonstelling, ook de manier waarop het gepresenteerd werd. Een bijzonderheid: een vrouw die onwel werd viel op de vazen en dat leverde een prachtig beeld op: een echte misfit. Jongerius noemde dat "een schitterend ongeluk". Ik vond het jammer dat de installatie hersteld werd.
    Kijk voor de foto bv. op http://design.nl/item/smashed_design_reveals_dutch_mentality?searchField=jongerius

    BeantwoordenVerwijderen