dinsdag 13 maart 2012

architectuur als kunst

Wauw dacht ik toen ik deze windmolen zag, dat is wel een heel bijzonder object in het landschap! Het ontwerp bleek echter niet helemaal te realiseren te zijn. Een variant, die ik ook mooi vind, overigens wel.Het idee van deze windmolen is dat je hem als een soort kunstobject in je tuin kunt plaatsen, maar tegelijkertijd dus ook energie op kunt wekken; een mooie combinatie. Overigens is deze maquette ook te koop; leuk als sculptuur thuis. Het toeval wil dat ik laatst in Den Bosch deze windmolens bij een bedrijf ook daadwerkelijk heb zien staan, weliswaar niet in de variant met 3 maar gewoon per stuk. Het is dus gelukt om ze te produceren.

Ik zag deze windmolenontwerpen bij Object Rotterdam bij cityscapes gallery; een galerie die zich gespecialiseerd heeft in de combinatie van kunst en architectuur. Er was nog veel meer te zien. Onder meer het ontwerp van MVRDV dat ze jaren geleden hebben gemaakt voor een nieuw gebouw voor het ministerie van landbouw. Het ministerie heeft overigens destijds voor een ander ontwerp gekozen, maar MVRDV is met het idee van dit ontwerp - een gelaagd landschap- wereldberoemd geworden toen ze het alsnog gebruikt hebben voor het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling in Hannover in 2000.


deze foto komt van Archined.

Ik vind het een enorm slimme zet van deze galerie om zich op dit gebied te specialiseren (ik wou dat ik het bedacht had!). Het zijn toch allemaal schitterende ontwerpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten