vrijdag 11 mei 2012

Bretagne

In de meivakantie een weekje naar Bretagne: ik had er zoveel zin in! Ik had hoge verwachtingen van ons huisje aan de kust; dat zag er van de foto's zo mooi uit. Van het weer had ik geen verwachtingen. Als het maar niet de hele tijd zou regenen was ik al blij. En nu zijn we dan weer terug, maar wat was het heerlijk.

We zaten in het noorden van Bretagne, in Plouha in de Côte d'Armor. Ons huis lag 10 minuten wandelen van de kust. En wat een mooie kust was dat: ruige rotsen, blauwgroene zee, prachtige luchten, idyllische baaitjes... Ik ben erg onder de indruk van de schoonheid van Bretagne. En naast al dat moois is ook het eten er zo lekker! Elk dorpje heeft wel een leuk haventje of strandje met restaurantjes waar je visjes kunt eten. En hoe zit dat toch met de croissants -waarom smaken die in Frankrijk toch altijd anders, lekkerder? We hebben mooie wandelingen gemaakt, eindeloos gespeeld op het strand, hele mooie schelpen gevonden, met een boottocht vogels gespot en heerlijk gegeten.Ons huis, le port d'attache, was helemaal zoals ik had gehoopt: met veel zorg ingericht en met leuke details (fotolijstjesbehang met een theeservies), een mooie grote tuin en een van alle gemakken voorziene keuken. Grappig: alles wat daar uit mijn handen kwam smaakte net een beetje lekkerder. Een klein wandelingetje bracht ons naar een schitterend uitzichtpunt aan de kust, dat werd al snel een vast avondritueel.Oh, en het weer? Ik vond het prima. Best leuk om met de regenlaarsjes en parapluus door de plassen te stampen en als dan het zonnetje gaat schijnen, geniet ik daar dan ook dubbel van.

Nieuwsgierig naar het vakantiehuis? Kijk op www.vakantiehuis.inbretagne.nl

2 opmerkingen:

 1. Hallo Yvonne,

  wat een mooie foto's van Bretagne! Als je het leuk vindt om deze ook met andere bretagnefans te delen, nodig ik je uit om fans te worden op facebook: www.facebook.com/fansvanbretagne of om de foto's te delen op onze community-pagina: www.fans-de-bretagne.com

  Vriendelijke groeten,

  Lieke, namens VVV Bretagne
  www.bretagne-vakantie.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Yvonne,
  Toeval bestaat niet. Ik kwam "per ongeluk" op je site en vond het meteen weer leuk om te bekijken. Wat een leuk adres in Bretagne. Hoe gaat het met je?
  Groet, Aad

  BeantwoordenVerwijderen