dinsdag 24 mei 2011

Even sms-en

In het SM's in Den Bosch is de tentoonstelling Blush. Het is een overzicht van het werk van de ontwerpers Scholten & Baijings.


In tijdschriften zie ik vaak werk van hen. Vooral hun plaid in de kleuren roze en groen wordt regelmatig nonchalant over een bank, bed of stoel gehangen. Ook hun serie 'vegetables' heeft veel aandacht gekregen. Ze hebben bijna niet van echt te onderscheiden groente van textiel gemaakt. Deze kool, citroen, artisjok en rabarber zijn ook in het SM's te zien. Ook bij andere ontwerpen wordt je door hen op het verkeerde been gezet. Zo hebben ze een servies ontworpen dat van papier gevouwen lijkt te zijn. Toch is het van porselein. Een kleed van hen, ontworpen voor Hay, is heel mooi geƫxposeerd. Het is uiteengerafeld waardoor het doorzichtig wordt.



Wat me bij foto's van werk van hen altijd opvalt, zijn de mooie composities. Ze stralen rust uit, ondanks het gebruik van felle kleuren. Diezelfde uitstraling vind ik terugkomen in deze tentoonstelling. Er is ook een ingerichte slaapkamer te zien. Leuk detail daarvan is dat, precies op de plek waar de slaapkamer ophoudt, een kussen, boek en tafeltje doormidden gesneden zijn.



De tentoonstelling Blush is er nog tot eind augustus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten