dinsdag 5 juli 2011

algo MAS?

Antwerpen is een markant gebouw rijker: het MAS (Museum aan de Stroom). Al van verre springt de rood-bruine toren in het oog.


Het MAS is ontworpen door de Nederlandse architecten Neutelings Riedijk Architecten (o.a. bekend van het Nederlands instituut voor beeld en geluid in Hilversum). Vooral de glazen delen van het gebouw vind ik bijzonder: de verschillende verdiepingen worden verbonden door een lint van golvend glas.Aan de buitenkant zijn allemaal handjes in de muur bevestigd (van "handwerpen") en binnen zijn verschillende medaillons in de vloeren en de muren verwerkt. Het lezen van de tekst is een leuke puzzel!
Vanaf elke verdieping heb je een mooi uitzicht over Antwerpen. Het meest bijzonder is het echter vanaf het dak. Vooral de grootsheid van de haven vond ik indrukwekkend. Als ik heel eerlijk ben heb ik niet zo veel van de collectie van het museum gezien (grotendeels gebaseerd op de geschiedenis van Antwerpen) omdat we te laat binnen waren en het museum bijna ging sluiten. Ik was vooral onder de indruk van het gebouw. Een bijzondere plek om naar toe te gaan en absoluut een aanwinst voor Antwerpen!

1 opmerking:

  1. Judith van Geffen5 juli 2011 om 19:17

    Hoi Yvonne! Tegenover het MAS zit Felix Pakhuis. Erg leuk om wat te eten, beetje in de stijl van Verkadefabriek, met aparte ruimtes voor concerten en theater. Leuk voor de volgende keer! Gr Judith

    BeantwoordenVerwijderen