maandag 24 oktober 2011

Dutch Design Week 2011

Van 22 oktober tot en met 30 oktober is in Eindhoven de Dutch Design Week. Door de hele stad is ontzettend veel te beleven op het gebied van interieur en vormgeving.


In het Klokgebouw in Strijp is een expositie van nieuwe en bestaande ontwerpers. Er is daar zo veel te zien! Heel mooi vond ik de lamp en vooral ook de stoelen van Wendy en Maarten. Vrolijke blikvangers waren de lampen van Annebet Philips en de happy misfits uit de Eames family van Rutger de Regt. Ook de lamp van Rick Tegelaar trok mijn aandacht door het verfijnde raster binnenin. Van Werner Neumann stond er een kast met organische vormen. Achter de moderne secretaire kruiwagen van Isabel Quiroga zat een heel verhaal. Het ontwerp is gebaseerd op het leven van Willem van Oranje. De maten zijn bv bepaald door zijn geboortejaar. Het sieradenkastje van Jenna Postma tot slot vond ik heel erg bijzonder.



Voor de kinderen was er ook vanalles te doen: letters tekenen bij het Graphic Design museum, een huis bouwen van bamboestokken en knutselen en spelen in de Ontdekfabriek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten