maandag 10 oktober 2011

Superheldjes en filmsterren

Al eens in het Graphic Design museum in Breda geweest? Een absolute aanrader, zeker met kinderen. In het kader van de boekenweek hebben ze nu een speciale tentoonstelling over superheldjes; de superheldjes uit het boek van Loes Riphagen. Ik kende ze nog niet, maar zo zien ze er uit.

De kinderen konden vragen beantwoorden over deze heldjes en een camouflageshirt kleuren. Ze hadden er veel plezier in. Maar, het leukste kwam nog. Dat was de tentoonstelling "Design it yourself". Daar konden ze o.a. een eigen magazine ontwerpen en een stop motion-filmpje maken. Er stonden allerlei blokken met afbeeldingen en teksten die ze daarbij konden gebruiken. We hebben zo gelachen! Leuk om elkaar een heel gek hoofd of benen te geven. Vooral het stop-motionfilmpje maken was erg leuk. Om de 10 seconden werd er een foto gemaakt en in de tussentijd kon je dan iets veranderen. Niet geheel volgens het idee van mijn oudste dochter liep er zo ook opeens een klein broertje met een spiegel door het beeld. Erg grappig.

Gisteren was ook kunstenaar Wasco live aan het tekenen. Leuk om te zien hoe er onder zijn handen langzaam een pinguïn of een poes tevoorschijn kwam. De belangrijkste les die we van hem geleerd hebben is dat een tekening eigenlijk niet kan mislukken. Als je niet helemaal tevreden over een lijntje bent, kun je er altijd weer iets aan veranderen zodat het toch nog goed uitkomt. Hoop dat ze dat thuis ook toe gaan passen; dat gaat veel papier schelen!
De andere tentoonstellingen -Graphic Detour en 100 years of dutch graphic design- vond ik ook erg de moeite waard. Daarover een andere keer meer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten